SÅDAN CIRKA

SÅDAN CIRKA


En meget klodset mand bliver pludselig hvirvlet ind i en danseforestilling.

Manden er imponeret over dansens skønhed og ønsker at danse lige som den professionelle danser. Han gør ihærdige forsøg på at danse. Det går ikke helt som han regner med, men danse kan alle jo - på hver sin måde.

I teatrets magi lykkes det ham at overvinde sin manglende selvtillid og danse med i den professionelles dans... sådan cirka.


Det er ikke altid muligt at nå det perfekte. Men når man gør sit bedste kan det vise sig at være godt nok.


’Sådan cirka’ er Apollo Teaters helt nye poetiske og humoristiske danseforestilling hvor vi igen blander moderne dans og skuespil.


Varighed ca. 40 min.


Forestillingen kan også opføres på engelsk.

Anmeldercitater:


Klovnen og ballerinaen.


... I den nye forestilling, ”Sådan Cirka”, bliver Melkjorsen og Jørgensen specifikke. De tager afsæt i deres egen konstellation – det vil sige i den kombination af evner, færdigheder, temperamenter og fysik som er deres helt egen. De bliver sine arketyper.


.... For mig at se er det vigtigste i samspillet mellem de to, en undersøgelse af forskellen på og forholdet imellem de to udtryk (dans og skuespil, red.). Når han prøver at tage de samme trin som hende, ser vi sagtens kluntetheden i hans forsøg, men vi får også et klarere syn på hvad trinnene går ud på, hvordan de udføres og hvad de kan akkompagneres med – for eksempel blik, smil, nonchalance, flirt, kamp.


Vi følger hans bestræbelser på at danse 'korrekt', men efter hvert forsøg friere og friere, vi følger hendes bestræbelser på at leve op til hans mere eller mindre vellykkede dumheder, men vi er med på, at de faktisk til slut kan danse en pas de deux. Ikke af stor kunstnerisk betydning, men som et udtryk for tilpasning og tolerance.

Janken Varden, Teateravisen

     

Pris ekskl. moms

Sæson 2021-22 /antal publikum:


     7.800 /  80 publikummer

     8.600 / 100 publikummer

     9.800 / 120 publikummer

   11.400 / 150 publikummer

   13.900 / 200 publikummer

FOR DE 7-13 ÅRIGE (FAMILIEFORESTILLING)

   PRESSEFOTOS TIL DOWNLOAD:

Medvirkende:


Helena Hertz Melkjorsen, moderne danser

Niels Jørgensen, skuespiller


Dramatiker: Peter Rinderknecht / Niels Jørgensen

Koreograf: Kim van der Boon / Helena Melkjorsen

Komponist: Simon Hostettler


Instruktør: Torkild Lindebjerg

Dramaturgisk konsulent: Jane Rasch